RaW Design
Håndlagde smykker i sølv, stein og perler 
   Hjem      Materialer
 

Utgangspunktet for alt jeg lager er sølv. Råmateriale er tråd og plate i forskjellige tykkelserSølv 925S , som behandles på ulike måter for å oppnå ønsket effekt. Det sages, valses, loddes, files, pusses og poleres. Det finnner et hav av muligheter for overflatebehandling for å få tekstur og mønster i sølvet,  gjøre det blankt / matt osv. Oksydering er en teknikk for å få et mer "antikt" utseende.
 
Jeg bruker vanligvis 925 S, sterling som er 92,5 % rent sølv. Det brukes ikke lenger nikkel i det, så det skal ikke være noen fare for allergiske reaksjoner.
Noen ganger er det mer hensiktsmessig med renere sølv, såkalt finsølv. Dette inneholder 99,9% sølv og er lettere og mykere. 
 
Godt verktøy er halve moroa!  
Etter å ha holdt på med sølv en stund har jeg fått stadig mer interesse for de materialene som brukes sammen med sølv for å lage de virkelig fine smykkene. Det er særlig ekte steiner og perler jeg liker å bruke.
 
Når det gjelder perler så er ferskvannsperler de vanligste i smykker:
 
Det finnes mange varianter av ferskvannsperler, spennende fasong har keshi-perlene:
 
I en annen og langt mer eksklusive klasse har vi saltvannsperler:
 
 
Etterhvert vil det komme en oversikt her over flere materialer her.
 
< denne oversikten må jeg (i likhet med resten av hjemmesiden) lage helt på nytt etter at web-hotellet jeg bruker valgte å "skifte plattform". 
  Trofaste lesere bes smøre seg med tålmodighet...>