RaW Design
Håndlagde smykker i sølv, stein og perler 
   Hjem      Kort om

 

RaW Design - det er meg - Randi Wølner.

Jeg har alltid holdt på med noe "litt kreativt". Som barn var det morsomste jeg visste å komme til hobby-butikken og rote rundt i mosaikk-biter og skinn-filler. Det gikk etterhvert mer i hønsestrikk og keramikk, og jeg har et morsomt minne fra da jeg sammen med min gymnas-venninne malte skapdørene i klasserommet lilla med sorte fulger og teksten "Tamme fugler snakker om frihet, de ville flyr..". Etter artium gikk jeg et år på kunst- og håndverkslinje på Røros og trivdes svært godt med å det kreative. Men - fornuften tok overhånd, så det ble nok mest "snakk om frihet" og en sikker jobb som ga penger i kassa og tak over hodet.

I årenes løp har jeg gjort litt forskjellig "på si". I 2006 gjorde jeg noe jeg har drømt om lenge - jeg gikk kurs i sølvarbeid. Der lærte jeg å bearbeide sølv på forskjellige måter (valse, sage, lodde, oksydere osv). Etter dette har det vært diverse kurs i ulike teknikker og masse "praksis". Til sølv må man ha ekte steiner, så interessen for mer eller mindre edle steiner fulgte naturlig etter. Etterhvert fristet det å prøve seg på gull - og diamanter.. Til tider drømmer jeg om natta om hva jeg skal lage og med hvilke steiner. Litt sykt, kanskje - og ganske dyrt..

Det kreative er ikke noe jeg kan leve av, jeg har dessuten en jobb jeg trives godt i. I et forsøk på å dekke noe av utgiftene til utstyr og materialer lager jeg litt for salg. Dette skjer innenfor hva skattemyndighetenes aksepterer, hvis noen skulle lure på det. 

Håper du liker det du ser. Det blir (nødvendigvis) aldri to helt like eksemplarer, dette er ekte "unika"-smykker.

Ta kontakt hvis du ønsker noe spesielt; jeg liker å tilpasse smykker til den som skal bruke dem.

Hilsen Randi